Teismo posėdžių sekretorius

Pobūdis: RAŠTINĖS TEISMO POSĖDŽIŲ SEKRETORIAUS
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS
I. PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA
1. Pareigybė -karjeros valstybės tarnautojas.
2. Lygis - &#34B".
3. Kategorija - 4.
II. PAREIGYBĖS PASKIRTIS
4. Teismo posėdžio sekretoriaus pareigybė reikalinga organizuoti teismo posėdį, fiksuoti jo eigą protokole, sutvarkyti bylą teismo posėdžiui pasibaigus, taip pat atlikti kitą darbą, susijusį su raštinei priskirtų funkcijų vykdymu.
III. SPECIALIEJI REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM VALSTYBĖS TARNAUTOJUI
5. Turėti aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą arba aukštesnįjį išsilavinimą, arba iki 1995 m. įgytą specialųjį vidurinį išsilavinimą.
6. Būti gerai susipažinusiam su Lietuvos Respublikos įstatymais, LR Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais viešąjį administravimą, valstybės tarnybą, asmens duomenų apsaugą.
7. Išmanyti Lietuvos Respublikos teisės aktus, reglamentuojančius teismo, teisiamojo ir kitų protokolų turinį ir surašymo tvarką.
8. Sugebėti valdyti, kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją ir rengti išvadas, savarankiškai planuoti ir organizuoti savo veiklą.
9. Sklandžiai ir taisyklingai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, išmanyti dokumentų rengimo, dokumentų tvarkymo ir apskaitos, dalykinio pokalbio taisykles.
10. Mokėti dirbti kompiuterių programomis: MS Word, MS Excel, Outlook Express, Internet Explorer.
11. Mokėti naudotis garso ir vaizdo įrašymo priemonėmis.
IV. PAGRINDINĖS ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO FUNKCIJOS
12. Išrašyti teismo šaukimus ir pranešimus proceso dalyviams, reikalavimus įstaigoms, atsakingoms už suimtųjų kaltinamųjų (nuteistųjų) laikymą bei pristatymą į teismo posėdį, tai pažymėti bylos informaciniame lape, išsiųsti paminėtus dokumentus, o jų nuorašus įsiūti į bylą, paruošti užklausimus ir raštus.
13. Išsiųsti byloje dalyvaujantiems asmenims ieškinių, pareiškimų, skundų ir jų priedų nuorašus.
14. Sudėlioti į bylas grįžusias pažymas apie įteikimą, šaukimų šakneles.
15. Tikrinti kaltinamųjų išvadų, teismo šaukimų proceso dalyviams įteikimą, paaiškėjus, kad kaltinamoji išvada arba teismo šaukimas neįteiktas, pranešti nagrinėjančiam bylą teisėjui, esant galimybei, šaukimus ir kitus dokumentus išsiųsti pakartotinai.
16. Sudaryti bylų, paskirtų nagrinėti teismo posėdžiuose, sąrašus ir iškabinti juos teismo informaciniame stende. Po teismo posėdžio sąrašą saugoti nomenklatūros bylose.
17. Prieš teismo posėdį patikrinti, kas iš šauktų asmenų neatvyko, pasirūpinti, kad prieš teismo posėdį ir po posėdžio pertraukos, teismo nurodytu laiku, visi proceso dalyviai teismo salėje užimtų jiems skirtas vietas, apie baigtą pasiruošimą informuoti teisėją. Teismo posėdžiui pasibaigus, atžymėti šaukimuose laiką išbūtą teisme.
18. Daryti teismo posėdžio garso įrašą. Perkelti teismo posėdžių įrašą į kompiuterinę laikmeną.
19. Užtikrinti, kad teismo posėdžio salėje būtų techniškai tvarkingas garso įrašymo įrenginys. Teismo posėdžio metu kontroliuoti garso įrašymo įrenginio darbą.
20. Rašyti teismo posėdžio protokolą ir įstatymo numatytais terminais įteikti teisėjui pasirašyti.
21. Išrašyti skubaus vykdymo vykdomuosius raštus.
22. Įsiūti į bylą dokumentus apie teismo šaukimo įteikimą, teismo priimtus dokumentus ir rašytinius įrodymus, posėdžio protokolą, advokatų pažymas apie valstybinės teisinės pagalbos suteikimą, proceso dalyvių pasižadėjimus, teismo nutartis, sprendimą, nuosprendį, sunumeruoti bylos lapus, surašyti į bylą įsiūtų dokumentų apyrašą.
23. Nustatyta tvarka vesti bylų, paskirtų nagrinėti teismo posėdyje apskaitos žurnalą, įrašyti jame nagrinėjimo rezultatus, atidėjimo priežastis.
24. Ne vėliau kaip per 3 dienas išnagrinėtas bylas atiduoti teismo raštinei.
25. Kontroliuoti sustabdytas bylas, kad jose pastoviai būtų siunčiami reikiami užklausimai ir gaunami atsakymai į juos, informuoti apie tai teisėją.
26. Teismo informacinėje "LITEKO" sistemoje fiksuoti byloje atliktus procesinius veiksmus.
27. Vykdyti kitus teismo pirmininko, teisėjų ir raštinės vedėjo pavedimus, susijusius su pareigybės aprašyme išvardintomis funkcijomis.
V. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO PAVALDUMAS
28. Teismo posėdžių sekretorius tiesiogiai pavaldus raštinės vedėjui.
________________________


Pasibaigęs skelbimo galiojimas.
Darbe.lt
2008-2024 © Nemokami darbo skelbimai. Kontaktai: info@darbe.lt