Pažeidimų vertinimo ir pastabų nagrinėjimo skyriaus Pažeidimų vertinimo ir teismų poskyrio vyriausiasis specialistas

PATVIRTINTA
Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių
inspekcijos viršininko 2011 m. rugsėjo 28 d.
įsakymu Nr. P1-627
KLAIPĖDOS APSKRITIES VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS KONTROLĖS DEPARTAMENTO PAŽEIDIMŲ VERTINIMO IR PASTABŲ NAGRINĖJIMO SKYRIAUS PAŽEIDIMŲ VERTINIMO IR TEISMŲ POSKYRIO VYRIAUSIOJO SPECIALISTO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS
I. PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA
1. Pažeidimų vertinimo ir pastabų nagrinėjimo skyriaus Pažeidimų vertinimo ir teismų poskyrio vyriausiasis specialistas yra karjeros valstybės tarnautojas.
2. Pareigybės lygis - A.
3. Pareigybės kategorija - 10.
II. PASKIRTIS
4. Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau - Klaipėdos AVMI) Kontrolės departamento Pažeidimų vertinimo ir pastabų nagrinėjimo skyriaus Pažeidimų vertinimo ir teismų poskyrio vyriausiojo specialisto pareigybė reikalinga atstovauti Klaipėdos AVMI interesus teismuose ir kitose institucijose, analizuoti teisės aktų taikymo Klaipėdos AVMI klaidas, teikti išvadas ir pasiūlymus ir padėti Klaipėdos AVMI teisinėmis priemonėmis įgyvendinti jai suteiktas teises.
III. VEIKLOS SRITIS
5. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo funkcijas specialioje veiklos srityje - mokesčių administravime.
IV. SPECIALIEJI REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM VALSTYBĖS TARNAUTOJUI
6.Valstybės tarnautojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:
6.1. Būti gerai susipažinusiam su Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais bei kitais teisės aktais reglamentuojančiais mokesčių administravimą, civilinę, baudžiamąją, administracinę teisę.
6.2. Turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities teisės krypties išsilavinimą.
6.3. Turėti ne mažesnę kaip vienerių metų darbo patirtį pagal įgytą išsilavinimą.
6.4. Mokėti kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją, panaudoti turimas profesines žinias rengiant bei redaguojant dokumentus, sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, išmanyti raštvedybos taisykles.
6.5. Mokėti dirbti su šiomis kompiuterinėmis programomis: MS Word, MS Excel, MS Outlook, Internet Explorer.
V. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO FUNKCIJOS
7. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo šias funkcijas:
7.1. Rengia civilinių ieškinių baudžiamosiose bylose, pranešimų dėl kaltininko ir nukentėjusio susitaikymo galimybių, vadovaujantis LR BK 38 str. nuostatomis, projektus, vertina teisėsaugos institucijų priimtus procesinius sprendimus, esant pagrindui rengia skundo projektus
7.2. Rengia ieškinių, atsiliepimų, apeliacinių ir kasacinių skundų projektus Pažeidimų vertinimo ir pastabų nagrinėjimo skyriaus kompetencijai priklausančiose bylose, atstovauja Klaipėdos AVMI interesus Pažeidimų vertinimo ir pastabų nagrinėjimo skyriaus kompetencijai priklausančiose civilinėse, administracinėse, baudžiamosiose bylose.
7.3. Rengia atsakymų į paklausimus projektus.
7.4. Konsultuoja Klaipėdos AVMI darbuotojus teisės klausimais.
7.5. Nepažeisdamas Mokesčių administravimo įstatyme nustatytų informacijos apie mokesčių mokėtojus slaptumo ir paskleidimo reikalavimų, keičiasi atitinkamais duomenimis su kitomis AVMI, VMI prie LR FM ir kitomis institucijomis. Vykdo Mokesčių administravimo įstatyme ir kituose teisės aktuose mokesčių administratoriui numatytas funkcijas, griežtai laikosi įstatyme ir poįstatyminiuose teisės aktuose aptartų terminų bei procedūrų. Užtikrina Atsikirtimų ir pažeidimų vertinimo skyriaus veikloje naudojamų duomenų apsaugą, rengiamų dokumentų, atliekamų darbų ir jų rezultatų kokybę.
7.6. Vykdo Atsikirtimų ir pažeidimų vertinimo skyriaus vedėjo arba jį pavaduojančio asmens kitus su Atsikirtimų ir pažeidimų vertinimo skyriaus funkcijomis susijusius pavedimus ar užduotis siekiant Klaipėdos AVMI strateginių tikslų įgyvendinimo.
7.7. Dalyvauja darbo grupių (komisijų) veikloje.
VI. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO PAVALDUMAS
8. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus Pažeidimų vertinimo ir pastabų nagrinėjimo skyriaus Pažeidimų vertinimo ir teismų poskyrio vedėjui.
Susipažinau:


Pasibaigęs skelbimo galiojimas.
Darbe.lt
2008-2024 © Nemokami darbo skelbimai. Kontaktai: info@darbe.lt