Eksporto skyriaus vyresnysis specialistas

PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos ūkio ministro
2009 m. rugsėjo d.
įsakymu Nr.4-472
INVESTICIJŲ IR EKSPORTO DEPARTAMENTO
EKSPORTO SKYRIAUS
VYRESNIOJO SPECIALISTO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS
I. PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA
1. Investicij ų ir eksporto departamento (toliau - departamentas) Eksporto skyriaus (toliau - skyrius) vyresnysis specialistas yra karjeros valstybės tarnautojas.
2. Pareigybės lygis - A.
3. Pareigybės kategorija - 12.
II. PASKIRTIS
4. Skyriaus vyresniojo specialisto pareigybė reikalinga Europos Sąjungos (toliau - ES) teisės aktų, reglamentuojančių prekybos apsaugos priemonių taikymą, nuostatoms įgyvendinti ir apibendrintoms išvadoms dėl Lietuvos interesų prekybos apsaugos priemonių tyrimuose bei Lietuvos Respublikos pozicijų projektams prekybos apsaugos priemonių taikymo klausimais rengti, taip pat dalyvauti įgyvendinant ES teisės aktus importo muitų sustabdymo ir tarifinių kvotų nustatymo.
III. VEIKLOS SRITIS
5. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo funkcijas specialioje veiklos srityje - užsienio prekybos ir prekybos apsaugos priemonių taikymo.
IV. SPECIALIEJI REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM VALSTYBĖS TARNAUTOJUI
6. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:
6.1. Turėti socialinių mokslų studijų srities (ekonomika, verslo irvadybos administravimas arba teisė) aukštąjį universitetinį išsilavinimą - magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam prilygintą išsilavinimą.
6.2. Turėti 1 metų darbo pagal išsilavinimą arba užsienio prekybos srityje patirties.
6.3. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos viešojo administravimo įstatymu, Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymu, Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymu, Lietuvos Respublikos valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymu, Lietuvos Respublikos muitinės įstatymu, Lietuvos Respublikos Vyriausybės darbo reglamentu ir kitais teisės aktais, susijusiais su skyriaus kompetencijos klausimais, taip pat Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos (toliau - Ūkio ministerija, ministerija) nuostatais.
6.4. Išmanyti ES teisės aktus ir Pasaulinės prekybos organizacijos susitarimus, reglamentuojančius prekybos apsaugos priemonių taikymą, importo muitų sustabdymą (suspendavimą) ir tarifinių kvotų nustatymą, Dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisykles ir Dokumentų rengimo taisykles, taip pat kitus teisės aktus, reikalingus šias pareigas einančiam valstybės tarnautojui nustatytoms funkcijoms atlikti.
6.5. Būti susipažinusiam su ES, Lietuvos Respublikos ir šias pareigas einančiam valstybės tarnautojui priskirtų kuruoti šalių (Australija ir Naujoji Zelandija) dvišalėmis sutartimis.
6.6. Mokėti rusų ir anglų kalbas pažengusio vartotojo lygmens B1 lygiu.
6.7. Mokėti dirbti šiomis kompiuterinėmis programomis: MS Word, MS Power Point, MS Outlook, MS Excel ir Internet Explorer.
6.8. Mokėti analizuoti ir apibendrinti informaciją, rengti išvadas ir pasiūlymus.
6.9. Gebėti sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu.
V. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO FUNKCIJOS
7. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo šias funkcijas:
7.1. Kaupia, analizuoja, sistemina ir apibendrina statistinę informaciją apie Europos Komisijos (toliau - EK) ir trečiųjų šalių atliekamuose tyrimuose nagrinėjamų prekių importo (eksporto) tendencijas, duomenis apie Lietuvos Respublikos pramonės šakų ūkio subjektų, esančių arba galinčių būti suinteresuotais šiais tyrimais, būklę, kitus duomenis, kad galėtų įvertinti galimą prekybos apsaugos priemonių poveikį, taip pat teikti išvadas ir pasiūlymus.
7.2. Analizuoja EK teikiamus darbo dokumentus prekybos apsaugos priemonių taikymo klausimais, bendradarbiauja su kitomis suinteresuotomis ministerijomis ir asocijuotomis pramonės ir verslo organizacijomis, siekdamas išsiaiškinti galimą prekybos apsaugos priemonių poveikį Lietuvos pramonės sektoriams ir rengia apibendrintas išvadas bei pasiūlymus dėl Lietuvos pozicijų šiais klausimais.
7.3. Gavęs pranešimus apie trečiosios šalies inicijuojamą tyrimą, informuoja galimai suinteresuotas Lietuvos asocijuotas pramonės ir verslo organizacijas ir žinomus gamintojus, taip pat, esant Lietuvos ūkio subjektų suinteresuotumui atliekamais tyrimais, informuoja apie tai EK.
7.4. Operatyviai informuoja Lietuvos pramonės, prekybosir verslo organizacijas apie užsienio prekybos režimo pasikeitimus, kad svarbi, pramonei, prekybai ir verslui informacija būtų pateikta laiku.
7.5. Informuoja pagal kompetenciją Lietuvos pramonės ir verslo asocijuotas organizacijas apie galimybes suinteresuotiems Lietuvos ūkio subjektams pateikti prašymus (protestus) dėl autonominio muitų tarifų importuojamoms prekėms sustabdymo (suspendavimo) ir (ar) tarifinių kvotų nustatymo. Renka ir nagrinėja tokius prašymus (protestus), ir ES teisės aktų reikalavimus atitinkančius prašymus ir protestus, suderintus su Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija ir Muitinės departamentu prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos, teikia EK.
7.6. Pagal kompetenciją rengia Lietuvos Respublikos pozicijas dėl ES teisės aktų, nustatančių muitų sustabdymą (suspendavimą) ir tarifines kvotas, projektų.
7.7. Konsultuoja Lietuvos ūkio subjektus ir teikia jiems metodinę pagalbą prekybos apsaugos priemonių taikymo ir importo muitų sustabdymo (suspendavimo) bei kvotų nustatymo klausimais, informuoja apie kitų ES valstybių narių pateiktus protestus nurodytais klausimais.
7.8. Kaupia, analizuoja, sistemina ir apibendrina statistinę ir kitą informaciją apie Lietuvos Respublikos ir šias pareigas einančiam valstybės tarnautojui priskirtų kuruoti šalių prekybinį ir ekonominį bendradarbiavimą, jų užsienio prekybos tendencijas, rengia įvairias pažymas irpasiūlymus dėl tolesnio bendradarbiavimo plėtojimo su šias pareigas einančiam valstybės tarnautojui priskirtomis kuruoti šalimis.
7.9. Departamento direktoriaus, skyriaus vedėjo arba skyriaus vedėjo pavaduotojo pavedimu dalyvauja pasitarimuose ministerijoje, taip pat departamento veiklą kuruojančio Lietuvos Respublikos ūkio viceministro pavedimu atstovauja ministerijai kitose valstybės institucijose, ES institucijose ir užsienio valstybėse, kad prireikus išdėstytų ministerijos arba departamento poziciją nagrinėjamais klausimais.
7.10. Pagal kompetenciją atlieka ES teisės aktų vertimų techninę ekspertizę, siekdamas, kad būtų išvengta esminių netikslumų interpretuojant jų nuostatas.
7.11. Pagal kompetenciją konsultuoja Lietuvos ūkio subjektus.
7.12. Pagal kompetenciją dalyvauja Lietuvos Respublikos ūkio ministro tvirtinamų projektų komandų darbe.
7.13. Vykdo kitus su skyriaus funkcijomis susijusius nenuolatinio pobūdžio departamento direktoriaus, skyriaus vedėjo ir skyriaus vedėjo pavaduotojo pavedimus, kad būtų pasiekti Ūkio ministerijos strateginiai tikslai.
VI. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO PAVALDUMAS
8.Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.
____________________ _


Pasibaigęs skelbimo galiojimas.
Darbe.lt
2008-2024 © Nemokami darbo skelbimai. Kontaktai: info@darbe.lt